Vorige Artikel 17 van 17 Volgende

Verborgen Kwaliteiten Spel - Peter Gerrickens

Artikelnummer: SPPG3310
€ 29,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Verborgen Kwaliteiten Spel

Je bent kleurrijker dan je denkt!

Ben je benieuwd naar kwaliteiten van jezelf waar je je nog niet zo van bewust bent? Ontdek ze met dit spel! Verborgen kwaliteiten vormen één van de meest interessante ingangen voor persoonlijke ontwikkeling.

Als je kwaliteiten die (deels) verborgen zijn gaat inzetten, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om met allerlei (probleem-) situaties in je werk of privéleven om te gaan. Ze kunnen je ook helpen om beter uit de verf te komen, een completer en vrijer mens te worden of je leven meer in balans te brengen. 

Het Verborgen Kwaliteiten Spel bestaat uit 67 kaarten, verdeeld over twee groepen:

  1. Vragen(38 stuks), verdeeld in startvragen (33 stuks) en vervolgvragen (5 stuks). Uit de startvragen kies je er een aantal die jou aanspreken, bijvoorbeeld ´Wat deed je vroeger graag dat je nu niet meer doet?´ of ´Welke slechte eigenschappen vind je leuk bij anderen?´ Ze zijn ingedeeld in vijf verschillende categorieën op basis van een specifieke vervolgvraag. Als je dit onderdeel van het spel gespeeld hebt, heb je een lijstje met je (deels) verborgen kwaliteiten.
  2. Belemmeringen(29 stuks). Deze kaarten helpen je bij het vinden van een antwoord op de vraag: welke gedachten remmen jou om (deels) verborgen kwaliteiten in te zetten? Voorbeelden daarvan zijn:  ´ik moet mezelf steeds bewijzen´, ´ik wil anderen geen pijn doen´ of ´ik vind mezelf niet goed genoeg´. Als je je bewust bent van je belemmeringen, kun je onderzoeken hoe je met deze gedachten kunt omgaan, zodat je (deels) verborgen kwaliteiten meer ruimte krijgen.

Dit spel is inzetbaar bij iedereen vanaf ongeveer 18 jaar die interesse heeft in (deels) verborgen kwaliteiten van zichzelf. Voorbeelden van specifieke toepassingen zijn:

  • (loopbaan-) Coaching
  • Supervisie
  • Intervisie
  • Samenwerken
  • Training en opleiding

´We hebben dit spel gedaan met een groep mbo-studenten. Het leidde tot mooie gesprekken, huilbuien, de slappe lach, jongeren die voelen dat ze niet alleen staan, gevraagd en ongevraagd advies, knuffels en jonge mensen die van elkaar en zichzelf zien dat ze meer kunnen en weten dan ze dachten!´  Roger van den Akker, Koning Willem 1 College.

Bij één van de spelvormen in dit spel werk je met het Geheim Plezier Kwadrant®, een nieuwe en verrassende methodiek om verborgen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Deze methodiek is ook heel geschikt om in teams mee te werken.

Doosje met 67 kaarten, 36 fiches en een boekje met 5 spelvormen en achtergrondinformatie.
Auteurs: Peter Gerrickens, Matthijs Gerrickens en Marijke Verstege.

Specificatie Omschrijving
Lengte 15 cm
Breedte 11,5 cm
Hoogte 4,5 cm
© 2020 - 2022 koko-pelli.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel