Vorige Artikel 2 van 9 Volgende

Marita Coppes - De laatste verhalenweefster

Artikelnummer: VRMC1359
€ 21,99 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Kate Baker is advocaat bij T-Petrol, de oliemaatschappij in Guatemala waarvan haar vader directeur is. Als hij overlijdt ontdekt ze dat hij tijdens de burgeroorlog opdracht heeft gegeven een Maya-dorp uit te roeien om olieboringen op die plaats mogelijk te maken. Dat dorp, El Sede de Ixchel, heeft generaties lang vermaarde verhalenweefsters voortgebracht. Wanneer Kate via haar oude nanny Calixta in contact komt met de laatst overgebleven verhalenweefster, is het de vraag of ze haar destructieve familiepatronen kan doorbreken en de traditie van de verhalenweefsters kan voortzetten.

De laatste verhalenweefster van Marita Coppes is een gelaagde familieroman met magisch-realistische elementen. Wiens verhaal leef je en is het lot niet simpelweg een zich herhalende familiegeschiedenis?

Marita Coppes (Cali, 1974) woonde als kind in Colombia en maakte reizen naar Latijns-Amerika, waar ze van dichtbij meemaakte wat oliewinning in de jungle aanricht. Ze is loopbaancoach, vertelkunstenaar en docent aan de Nationale Vertelschool.

© 2020 - 2022 koko-pelli.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel